بهترین فیلم جاهای دیدنی رشت که حتما باید ببینید
سلام رفقا. من امیر هاشمی هستم و در این مقاله قصد دارم تا بهترین فیلم جاهای دیدنی رشت که حتما باید ببینید رو براتون بزارم.
برای دیدن این ولاگ باید فیلترشکنت رو روشن کنی و ویدیو زیر که راجع به جاهای دیدنی رشت هست رو ببینی. 👇🏼 به خاطر اینکه فیلم در یوتیوب من قرار داره، یادت نره بعد از روشن کردن فیلتر شکن، یکبار دیگه صفحه رو رفرش کنی و روی ویدئو زیر کلیک کنی. 😊
میدان شهرداری رشت
میدان شهرداری رشت مربوط به دوره پهلوی است و از جاهای دیدنی رشت به شمار میآید. این اثر در تاریخ ۲۶ آذر ۱۳۵۶ با شماره ثبت ۱۵۱۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
میدان شهرداری رشت در اوایل سلطنت رضا پهلوی (۱۳۰۴-۱۳۲۰) احداث شد و مجموعه آن شامل کاخ شهرداری، موزه پست و ساختمان قدیمی هتل ایران میشود. ساختمان شهرداری و برج ساعت آن، نماد شهر رشت است. این بنا هنگام وقوع زلزله مهیب و ویرانگر منجیل در سال ۱۳۶۹ آسیب دید و چندی بعد توسط روبرت واهانیان، بهصورت سابق مرمت شد.
میدان شهرداری از مشهورترین دیدنی های گیلان در مرکز شهر رشت است. خیابانهای منتهی به این میدان، تا فاصله حدودا چند صد متر سنگفرش شدهاند. به همین دلیل نیز، تردد ماشین در این فاصله ممکن نیست. دسترسی به این میدان از طریق خیابانهای علم الهدی، امام و شریعتی امکان دارد. (مشاهده در فیلم)
در حال حاضر از قدمت این ساختمان حدود بیش از ۹۰ سال گذشته است و این بنا هنوز توانسته زیبایی خود را حفظ کند. برای ساکنان شهر رشت که هرروز از کنار این عمارت زیبا میگذرند، بنا کاملا عادی به نظر میرسد، اما برای کسانی که وارد شهر رشت میشوند یا از آن میگذرند، این بنا و تمامی ساختمانهای میدان شهرداری چشماندازی زیبا و رویایی دارند. کاخ شهرداری رشت در ۲۶ آذرماه سال ۱۳۵۶ با شماره ۱۵۱۶ ثبت آثار ملی شد. این بنا در زلزله رودبار و منجیل در سال ۱۳۶۹ آسیب دید و دچار ترک شد که بعد از آن بازسازی شد.
عمارت شهرداری رشت نماد شهر رشت و یکی از جاذبههای اصلی و چشمنواز شهر است که هنوز نیز گروه موزیک و ارکستر آن برقرار است و گردشگران شهر رشت میتوانند از آن دیدن کنند.
هتل ایران مربوط به دوره پهلوی است و در رشت، میدان ضلع شمالی شهرداری واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. امروزه این هتل از دیدنی های رشت محسوب میشود و میزبان مراسم فرهنگی شهر رشت است.
این هتل با زیربنای ۱۸۰۰ متر مربع همراه با دیگر ساختمانهای اداری پیرامون خود مثل ساختمان شهرداری و پست و تلگراف، مجموعه تاریخی میدان مرکزی رشت را میسازند.
بازار بزرگ رشت
بازار سنتی رشت شامل میدان بزرگ، میدان کوچک، چهارسوقها و کاروانسراها است و از دیدنی های رشت به حساب میآید. معماری کاروانسراها و طاقیهای موجود در بازار رشت از جذابیتهای این بازار دوستداشتنی هستند. انواع خوراکیهای محلی تازه در بازار به فروش میرسند و بوی ماهی و انواع سبزیجات بومی در فضای آن پیچیده است.
در گوشهوکنار بازار رشت میتوان جلوههای گوناگونی از زیباییهای فرهنگ بومی مردم گیلان را یافت که به نوبه خود بسیار زیبا و جذاب است. این بازار از بخشهای گوناگونی نظیر کاروانسراها، طاقیها و… تشکیل میشود.
در بافت ۲۴ هکتاری بازار رشت، ۱۴ کاروانسرا وجود دارند که توسط راستههای مختلف به هم مرتبط هستند. این کاروانسراها در دوره قاجاریه و اوایل دوره پهلوی بهعنوان کانونهای بازرگانی ساخته شدند.
خرید از بازار بزرگ رشت با مشکلات عبوری روبهرو است؛ اما از جذابترین دیدنی های استان گیلان و جالبترین تجربههای سفر به رشت محسوب میشود. در میان تنوع اجناس بازار رشت، از محصولات کشاورزی گرفته تا انواع ماهی و خوراکیهای خوشمزه، خریدی هیجانانگیز انتظار شما را میکشد. همچنین در کنار خرید، لذت بازدید از کاروانسراهای قدیمی رشت و طاقیهای بزرگ و کوچک آن را نباید فراموش کرد.
بازار بزرگ رشت یکی از جذابترین مراکز خرید رشت است که برای دیدن آن باید حداقل یکی دو ساعت زمان بگذارید. این بازار از بخشهای زیادی تشکیل شده است که در ادامه برخی از آنها را معرفی میکنیم:
طاقی بزرگ: این کاروانسرا در سال ۱۳۲۱ هجری قمری ساخته شده است و در ضلع جنوبی کاروانسرای طاقی کوچک و راسته دوم زرگرها، ضلع غربی سرای قیصریه فخر و ضلع شرقی راسته پلاستیک فروشها قرار دارد.
طاقی کوچک: این کاروانسرا در ضلع شمالی بازار رشت، جنب مسجد حاج مجتهد قرار دارد و از طریق دالان جنوبی و شرقی به کاروانسرای طاقی بزرگ و راسته گونیفروشان و کاروانسرای ملک مرتبط است. همچنین از طریق دالان شمالی، طاقی کوچک به مسجد حاج مجتهد خیابان شریعتی راه دارد.
طاقی سعادت: طاقی سعادت در محدوده میدان بزرگ واقع شده است و در بافت بازار درونشهری نقش مهمی دارد. قدمت طاقی سعادت به دوره قاجاریه میرسد و در گذشته یکی از قطبهای تجاری مهم محسوب میشد.
کاروانسرای محتشم: کاروانسرای محتشم همانند دیگر کاروانسراها در سال ۱۳۰۰ ساخته شده است و در ضلع شمال غربی، آن کاروانسرای گلشن و ضلع غربی آن، بازارچه عطاران قرار دارد.
کاروانسرای چینیچیان: کاروانسرای چینیچیان نیز در قسمت شمال غرب بازار رشت نزدیک چهار سوق قرار دارد و در قسمت شرق، با سرای حاجی حسن خان و از غرب۷ بعد از راسته حلبیسازها، با سرای سعادت همجوار است. این بنا در سال ۱۳۰۸ توسط برادران چینیچیان ساخته شده است.
کاروانسرای ملک: کاروانسرای ملک دارای بافت بازار درونشهری است و در دوران قاجاریه ساخته شده است. این کاروانسرا برای صادرات برنج به روسیه و ابریشم به کاشان و یزد مورد استفاده قرار میگرفت.
خرید در بازار بزرگ رشت
در بازار بزرگ رشت بوها و رنگها در هم آمیختهاند و هر گردشگری از گوشهوکنار ایران و اطراف رشت را به خود جذب میکنند. انواع و اقسام مواد خوراکی محلی را میتوان در بازار مشاهده کرد، از سبزیجات گرفته تا ماهی و زیتون. همچنین رستورانها و دکههای متعدد در سراسر بازار در حال فروش خوراکیهای خوشمزهای نظیر کلوچه فومن، رشته خشکار و باقالی تازه هستند. اگر علاقهای به خرید خوراکی ندارید و اهل خرید صنایع دستی هستید، این بازار گزینههایی برای شما نیز دارد.
بازار بزرگ رشت کجاست؟
بازار بزرگ رشت در میدان شهرداری، خیابان امام خمینی قرار دارد.
چه محصولاتی در بازار بزرگ رشت به فروش میرسد؟
انواع و اقسام مواد خوراکی محلی را میتوان در بازار مشاهده کرد، از سبزیجات گرفته تا ماهی و زیتون. همچنین صنایع دستی در بازار به فروش میرسند.
آیا بازار بزرگ رشت از نظر تاریخی دارای ارزش است؟
بله. در بافت ۲۴ هکتاری بازار رشت، ۱۴ کاروانسرا وجود دارند که در دوره قاجاریه و اوایل دوره پهلوی بهعنوان کانونهای بازرگانی ساخته شدند.
ساعات کار بازار بزرگ رشت چیست؟
بازار بزرگ رشت کار خود را از ساعت ۸ صبح آغاز میکند و مغازههای آن تا ساعت ۸ تا ۱۰ شب فعال هستند. برخی از مغازهها نیز تا ساعت ۱۲ شب کار میکنند. البته روزهای جمعه ممکن است مغازهها دیرتر کار خود را آغاز کنند.
رفقا خیلی خوشحال میشیم نظر یا تجربتونو در مورد ولاگ رشت گردی بدونم. پس هر کامنتی داری توی قسمت دیدگاه های همین پایین سایت بذار تا هم من استفاده کنم هم بقیه. مرسی که من رو دنبال میکنی ❤️
راستی من کلی اطلاعات و محتواهای جذاب تو حوزه آموزش آشپزی در یوتیوب بارگذاری میکنم که میتونه خیلی براتون مفید باشه پس حتما من رو در یوتیوب شف کاپل یا یوتیوب ادونچر شف کاپل دنبال کنید.
بدون دیدگاه